Mijn naam is Hilde Koppejan. Ik ben 42 jaar, heb een gezin en ben regelmatig pleegmoeder voor baby's. Na een aantal jaar (muur)schilderingen te hebben gemaakt werk ik nu voornamelijk in olieverf. De reden daarvoor is dat ik het realisme in olieverf erg leuk vind. Daarnaast is het voor mij erg handig dat ik weinig spullen nodig heb voor olieverf en het daardoor makkelijk te pakken en op te ruimen is. Schilderen is op deze manier goed te combineren met de zorg voor de baby's die soms bij ons wonen via pleegzorg. 

Talent voor tekenen heb ik gehad zolang ik me kan herinneren en ik heb daar altijd heel veel plezier in gehad. Toch heb ik er heel lang niets mee gedaan omdat ik de overtuiging had dat dit talent het minst belangrijke talent is wat je maar kan hebben. Ergens na mijn dertigste ben ik uit nieuwsgierigheid penselen en verf gaan halen en maakte mijn eerste acrylverfschilderij. Nadat ik ook een klein muurschilderingetje maakte voor mijn dochter kon ik meteen aan de slag op muren van vrienden. Zo ontstonden de muurschilderingen. 

Twee jaar geleden kwam daar verandering in toen er pleegbaby's kwamen. Ik merkte dat het maken van muurschilderingen lastig te combineren was met de zorg voor de baby's. Na veel denken en gezoek heb ik besloten voortaan vooral thuis te schilderen en olieverf te gebruiken. De eerste resultaten daarvan zijn te vinden op deze site op de pagina portretten. In de komende maanden zal dat worden aangevuld met meer werk van mij. Vind je het leuk om het proces van dichtbij te volgen? Volg me dan op instagram.